Tradicionalna prerada mesa Kovačević je osnovana sa ciljem očuvanja tradicije našeg podneblja. Na samom početku plan je bio omogućiti posetiocima Vinarije Kovačević, čiji smo sastavni deo, uživanje u vrhunskim ukusima tradicionalne pripreme mesa.

Kako je vreme prolazilo a rezultati postajali sve očigledniji, uvideli smo potencijal koji naša lokacija ima.

Suvišno je trošiti reči o kvalitetu vina iz naših vinograda, međutim, kada smo shvatili da su obronci Fruške gore jednako pogodni za uzgoj vrhunskih grla mangulice i goveda, naša misija je postala jasna kao dan – pružiti svakom pravom gurmanu mogućnost da isti ukus oseti i za sopstvenim stolom.

 

Naša priča
M_M-5 (1)

Kada najkvalitetnije meso životinja koje pod budnim okom uzgajamo na sopstvenim farmama prođe kroz tradicionalan proces obrade nijedan gurman ne može ostati ravnodušan.

Sveže i sušeno meso prolazi kroz niz procesa i kontrola pre nego što završi na Vašoj trpezi. Svaki korak u proizvodnji je do detalja isplaniran i izveden po strogim propisima tradicionalne proizvodnje.

Po završenoj obradi meso se čuva i suši po tačnim smernicama viševekovnog načina sušenja bez izuzetaka.

U moderno doba suočavamo se sa sve većim razvojem industrije i, u skladu sa svim trendovima, u tom smeru se kreće prehrambena industrija. Kada se uzmu u obzir principi

Industrijske proizvodnje, od kojih su glavni brza proizvodnja i povećanje profita, jasno nam je da neki segment mora da ispašta. U ovom slučaju to je kvalitet. Tradicionalnom proizvodnjom dolazimo do velikog gubitka na polju brzine i količine proizvoda, kao i samog profita, ali očuvavamo ono što je sigurno najvažnije-kvalitet.

Sam način uzgoja životinja, zatim obrada njihovog mesa, korišćenje raznih začina za različite proizvode i njihovo sušenje i skladištenje dovodi do nezaboravnog ukusa koji ne odstupa ni na trenutak od onog što karakteriše naše krajeve već stotinama godina. Nijedno istinsko gurmansko nepce ne može ostati ravnodušno na ukus tradicije koji dostavljamo.

Sve gore navedeno u kombinaciji sa besplatnom dostavom na kućnu adresu u najvećim gradovima Vojvodine, kao i Beogradu, a za sve lokacije u Srbiji je moguća dostava kurirskom službom, čini naš proizvod obaveznim na svakoj pravoj tradiocionalnoj trpezi.